Jordgubbar med hemmagjord cashewmjölk

Jordgubbar, cashewnötsmjölk med vaniljsmak och den rosa är cashewnötsmjölk blandat med jordgubbar, riktigt gott! 
 
Hur gör man cashewmjölk: 
Lägg cashewnötterna i blöt ca 150-200 g i 1 l vatten. Mixa sedan nötterna tillsammans med nytt vatten i en vanlig mixer och sila mjölken genom en nötmjölkspåse! Om man gör gör mandelmjölk är det bra att mandlarna får ligga i blöt i några timmer eller t ex över natten. Smaksätt med vaniljpulver eller steviadroppar med vaniljsmak eller annan önskad smak. Det går även att tillsätta kakao för att få en chokladdryck! 
 
 
Det som blir över i nötmjölkspåsen: 
Det mjöl som blir över är perfekt att använda i rawfoodbollar eller annan bakning! (se tidigare recept i "bakning och sötsaker"),
 
Smoothies och juicer | Cashewmjölk, Cashewnötsmjölk, Nutritionistjavisst | |
#1 - - Anonym:

Recept på blåbärspannkakorna tack!! :D

Svar: Hej! :)
Tyvärr har jag inte gjort pannkakorna själv utan jag köpte dem på ett café i Stockholm. Det låg vid horntull när man kom upp ifrån tunnelbanan. I alla fall om jag hade gjord dem själv hade jag gjort som vanliga bananpannkakor med banan, ägg och blandat i massa blåbär samt lite bakpulver. Det går även att blanda i lite havregryn eller någon typ av mjöl t ex mandelmjöl för att få dem ännu mer matiga :)
Linnea Sjöblom

Upp