Glass med chokladöverdrag



Här kommer ytterligare ett glassinlägg! Dessa glassar blev magiskt goda och är super enkla att göra!
Ingredienser
1-3 frysta bananer
1 dl frysta hallon
1-2 dl havremjölk (så att mixern går runt)
1 tsk vaniljpulver
1 halv skopa proteinpulver med jordgubbssmak (kan uteslutas!)
Låt glassen frysa till i frysen i några timmar innan fortsättning.
Chokladöverdrag
2 msk kakao
2-3 msk kokosolja
Steviadroppar (vaniljsmak)
Toppning
Pistagenötter
(Cashewnötter och kokosflingor fungerar lika bra!)
Gör såhär:
Blanda ingredienserna i en matberedare. Häll innehållet i glassformar och ställ sedan in i frysen i minst 4 timmar.
För chokladen kan man antingen använda färdig mörkchoklad som man smälter ned, men det går lika
bra att göra egen! Smält då kokosolja genom att värma upp det i ett vattenbad,
jag ställde en skål med kokosolja i en större skål med hett vatten. (den smälter snabbt vid över 25°C).
Ha därefter i kakao i den mängd beroende hur stark du vill ha chokladen. För att få en sötare smak
hade jag i steviadroppar med vaniljsmak men det går även bra att honung eller kokossocker.
Nu är det bara att hälla över chokladen på glassen med en sked (stelnar snabbt)
dekorera med pistagenötter eller varför inte gojibär eller kokoschips. Ät glassen på en gång eller ställ in i frysen ett litet tag till! NJUUT :)
De här glassarna vill jag pröva. Jag gillar verkligen alla ingredienser. 😄