Jordgubbar med hemmagjord cashewmjölk

Jordgubbar, cashewnötsmjölk med vaniljsmak och den rosa är cashewnötsmjölk blandat med jordgubbar, riktigt gott! 
 
Hur gör man cashewmjölk: 
Lägg cashewnötterna i blöt ca 150-200 g i 1 l vatten. Mixa sedan nötterna tillsammans med nytt vatten i en vanlig mixer och sila mjölken genom en nötmjölkspåse! Om man gör gör mandelmjölk är det bra att mandlarna får ligga i blöt i några timmer eller t ex över natten. Smaksätt med vaniljpulver eller steviadroppar med vaniljsmak eller annan önskad smak. Det går även att tillsätta kakao för att få en chokladdryck! 
 
 
Det som blir över i nötmjölkspåsen: 
Det mjöl som blir över är perfekt att använda i rawfoodbollar eller annan bakning! (se tidigare recept i "bakning och sötsaker"),
 
Smoothies och juicer | Cashewmjölk, Cashewnötsmjölk, Nutritionistjavisst | | En kommentar |
Upp